2010.08.07. 00:16 Szerző: piefke

A nemzet aranya

Annak idején bizonyára sok Kedves Olvasónk látta Nicolas Cage főszereplésével A nemzet aranya (National Treasure) c. filmet, illetve annak 2. részét – a kalandfilmek kedvelői pedig már izgatottan várják a készülő 3. részt…

…De amiről eddig még nem értesülhettek, amiről kizárólag a Progresszív Blog szerzett tudomást és közöl most róla exkluzív beszámolót, az az, hogy a kitűnő sorozat 4. része Magyarországon fog játszódni!

Ez már az új és szintén meglehetősen kalandkedvelő magyar kormány sikere: a magyar kultúra felvirágoztatását és egyben nemzetközi téren való alapos megismertetését és megkedveltetését maga elé feladatul tűző új kormány megalakulását követően haladéktalanul felvette a kapcsolatot – többek között - a világ vezető filmmoguljaival, világossá tette előttük, hogy a magyar történelem olyan kimeríthetetlen kincsesbánya, amelyből nekik is meríteniük KELL, ha jót akarnak…

Áldozatos munkájuk és agresszív fellépésük meghozta első gyümölcsét: A nemzet aranya 4.-ben a főszereplő, Benjamin Franklin Gates Attila sírját fogja kutatni! Mi sem természetesebb, mint hogy Nicolas Cage-nek a szerep elnyeréséhez magyar ősöket kellett igazolnia: a Szőts Géza államtitkár által vezetett genetikus team vért vett Cage-től és ezt a műveletet addig nem hagyta abba, amíg Cage a tetemes vérveszteség miatt sámántranszba nem esett és meg nem jelent neki Csaba Királyfi, aki a jelenlévők előtt saját kezű rovásírásával igazolta, hogy Cage az ő egyenes ági leszármazottja...

A kalandfilm teljes költségvetését hazai forrásokból fedezik majd: egyrészt a pálinkafőzés szabadságáért hálás magyarok önkéntes felajánlásaiból, másrészt a hamarosan jogerősen fő- és jószágvesztésre ítélendő Gyurcsány Ferenc vagyonából. A Kormányzat szigorú és az önmaga által hozott és önmaga által felügyelt törvényeknek mindenben megfelelő szerződést írt alá a stábbal, amelyben pl. azt is külön kikötötték, hogy amennyiben a stáb a forgatás helyszínén valóban megtalálná Attila kincsét, azt haladéktalanul be kell szolgáltatnia a Nemzetgazdasági Minisztérium részére – de még csak véletlenül sem a Magyar Nemzeti Banknak, nehogy az a rohadék offshore-lovag Simor rátehesse a kezét! (Itt egyébként történt egy kis félreértés, mert az amerikaiak, nem lévén járatosak az európai titulusok terén, azt hitték először, hogy az „offshore-lovag” valami régi magyar nemesi méltóság…)

A filmből egyébként az amerikai közönség számára is egyértelműen ki fog derülni, hogy az USA-nak milyen mély magyar gyökerei vannak és hogy semmire sem vitték volna e kicsiny, de végtelenül sokra hivatott nép fiainak segítsége nélkül. Pl. a főszereplő, Gates elmondja, hogy keresztnév-adója, Benjamin Franklin a villámhárítót a magyarok kereszténységet védelmező pajzsáról mintázta…, de „felvillan” a hidrogénbomba is: a történet végén a kincsért végig versenyt futó, a liberálisok által pénzelt hazaáruló komcsikat robbantja fel Gates társa, a (szintén magyar származású) Riley egy Teller Ede eredeti receptje nyomán sebtében egy igazi magyar „sufni”-ban készített bombával.

A sodró tempójú film egyben lerántja a leplet az elmúlt két évtized honi rejtélyeiről is: pl. megtudjuk, hogy egy híres magyar államférfi azért volt kénytelen szőlőművelésbe fogni Tokajban, mert csak így tudta biztonságban megőrizni az egyik ottani ősi pincében elrejtett kulcsot, mely Attila sírjának helyét jelezte, maga a sír pedig egy régi kőfejtőben volt, amelyet ugyanezen nagy magyar államférfi édesapja őrzött meg híven a Hazának.

A film végén pedig megtudjuk, hogy a megtalált mesés és legendás kincs, melyet gondos és a jövőnkbe látó elődeink Attila sírjába rejtettek, és amelynek titkát ősi örökségként az Orbán család őrizte, szolgál Matolcsy György pénzügyi szabadságharcának fedezetéül – mert már eleink is tudták, hogy annak a gazdaságpolitikának a finanszírozásához, amelybe az Orbán-kormány belekezdett, bizony minden valaha a Kárpát-medencében élt magyar összes kincsére szükség lesz!

…A forgatás hamarosan elkezdődik: Cage már tanul lovagolni és hátrafelé nyilazni, Riley pedig konstruálja a magyar gazdaságpolitikában is éleslátó titkos kütyüjeit - az Abigail Chase-t alakító Diane Krüger pedig magyarórákat vesz Hoffmann Rózsától…

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr862204707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása