2010.08.02. 21:33 Szerző: jeremyclarkson

1000 lóerős Szent Korona

Megnéztem az index.hu videóját, melyet Schmitt Pál fogadásáról készítettek a parlamentben a 25. magyar Forma1 futam kapcsán.  http://index.hu/video/2010/07/30/made_in_china_a_szent_koronan/

A party a Parlamentben volt, a végén a Schmitt Pál kikísérte Ecclestone urat, a Szent Korona mellet, Köztársasági Elnök aspiráns urunk lelkesen magyarázta, hogy ez a mi koronánk, több mint 1000 éves, valamint, hogy még mindig őrizzük  első királyunk jobb kezét. Ecclestone-t ez láthatóan annyira érdekelte, mint ha egy krokodilnak fuvoláznánk, de vicceskedve jegyezte meg, szívesen megnézné, nincs e a korona alján egy Made in China felirat.

Schmittnek eszébe sem jutott, hogy „aktuális-e” most a magyar történelem, hogy vendége egyáltalán érdeklődik-e ez iránt, vagy sem… NEKI ez A fontos, ez itt AZ Ő ORSZÁGA.

Erről eszembe jutott egy holland barátom megjegyzése rólunk, magyarokról…

Ő 18 éve él Magyarországon, egy szál gatyával jött ide, elvett egy magyar nőt, ma az alföld közepén lakik onnan dolgozik, 15 év budapesti multikarrier után. Jó 10 éve ültünk egy kocsma teraszán, ahol szabad fordításban a következőket mondta:

Én frankón nem értelek titeket. Olyan hülyeségekre „figyeltek” az életben, hogy ilyet még más országban nem láttam. Amikor a 92-ben ide jöttem dolgozni, minimum 100 ember magyarázta el a 5-7 éven át a Nagy Magyar Történelmet, mintha másról nem tudtak volna beszélni. Folyamatos bizonyítási kényszerük volt és azóta is van, ha megtudják, holland vagyok.  Elindultak, Szent Istvántól, jött a „mi állítottuk meg a törököket” szakasz, egy kis rohadt monarchiázás, 48-49-es forradalmak, 1945, ruszki, 1956, rendszerváltás. További sztenderd sztorik: legtöbb Olimpiai érem, Nobel-díjas lélekszám arányosan, gyufa, golyóstoll, hologram, Rubik-kocka, ja és egy kis Aranycsapat. Minden csak volt, múlt, elmúlt, akkor, stb.

Amire viszont kíváncsi voltam, akkor és ma, hogy élnek a magyarok, mik a gondjaik, hogy és mit szeretnek, mire büszkék ma, mi a tervük a jövővel, tehát a jelen és jövő kérdései. Ha erre rákérdeztem, jön a minden szar, semmi sem működik, érzed, hogy az addig lelkesen és kipirulva mesélő partnered elkomorul, és bezárkózik.

Amint elkezdesz magyarokkal dolgozni, nem is érted, hogy az egyenként elképesztő teljesítményre képes, tehetséges, okos, kedves és sokat dolgozó ember, együtt miért nem ér el jobb eredményeket. 2-3 évbe tellett mire rájöttem, mert nem bíztok a közös jövőben, egymásban, a másik mindig hülye, ezért nem beszélitek meg vele problémát, vagy ha valaki igen megsértődtök, az „ügy megoldása” nem fontosabb mint az ego. Nem vagytok elég fókuszáltak, önállók, kitartók. No persze vannak kivételek, ők a sikeres emberek, aki jutnak valamire. De az ország valahogy nincs megszervezve, és nem jogilag, hanem társadalmilag„.

Valahogy Ecclestone kapcsán is ez jutott eszembe. Egy komoly kérdése volt Schmitthez, azért még ő adja majd át a díjakat a verseny végén…

Sajnos Holland barátomnak igaza van, abban, hogy az réved a „büszke” múltba, aki nem képes a jelenben egyenletes, folyamatos, magas színvonalú teljesítményt nyújtani, mely kivívja a hazai és nemzetközi közösségek elismerését.

Pedig az élet a jövőről szól – lehetőleg a sikeres jövőről.  Egy könyven olvastam egy mondatot: „Ami a múlt felé néz, az halált idéz.” - és én nem akarok haldokolva élni – hát ti, magyarok?

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr832194274

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Macskacicó, a totemállat 2010.08.23. 15:48:20

Ilyen gyorsan nem kapott indián nevet politikus, mint "Zemberek Embere". Ő pediglen nem az a fajta játékos, aki képtelen a hálára (aztat nem engedi a fair play): a politika éppen szikkadó mezejin is színes bokrétát szed saját idiotizmusának v...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kyncza 2010.08.04. 08:05:31

Azt az ecclestone nevű zsidó férget le kellett volna segíteni a lépcsőn a kezdő löket megadásával, aztán akkor lett volna "made in isreal, died in hungary"

Leszarom a hollandok véleményét, kiváncsi vagyok, nekik mennyire jönne be, ha elkezdeném fikázni őket a saját országukban a szemükbe mondva. Ide pofátlankodik mindenféle nép, és még ők mondják a tutit!
Igenis fontos a múlt, mert anélkül nincs jövő!
Ha már most tudasítják bennem, hogy szarok vagyok, elnyomott, tehetetlen nép, akkor jövőnk sincs, mert a gyerekeink már el is hiszik ezt!

Csak egyszer érném már meg, hogy valaki(k) hivatalosan fikázza(k) a izraeli zászlót, tórát és nem kezd mindenki sipákolni, antiszemitizmust ordítani!

jeremy clarkson 2010.08.04. 09:21:10

@kyncza:

Ipswichi halászok nem szoktak zsidók lenni - Ecclestone apja ui. egy ipswichi halászhajó kapitánya volt...

Nem mintha érdemes lenne egy olyan alakkal vitatkozni, mint te, kedves Kyncza, aki nyilván saját alkalmatlansága tehetségtelensége miatt frusztrált és emiatt kell neki valaki, akit kinevezhet bűnbaknak, mint a zsidókat.

Ha maradt még egy csöpp eszed, amit nem vett el a mérhetetlen gyűlölet, akkor javaslom, olvasd el Száraz György Egy előítélet nyomában c. könyvét - abban bizonyára magara ismersz és elgondolkozol. DE itt, a Blogon is elolvashatod az Endlösung der Schwedenfrage c. posztunkat!

(Kommentedet pedig nem töröljük – hadd lássa mindenki, mekkora ökör vagy!)

kyncza 2010.08.04. 09:28:47

@jeremy clarkson: húúú, mekkora egy úriember vagy bmeg! És szerinted kit hat meg, ha letörlöd? Osztod itt az észt te barom, ahelyett, hogy két kézzel esnél neki olyannak, aki a hazád ősi jelképeid szidja! De nyilván nem érzed hazádnak Magyarországot, vagy szeretsz kis talpnyaló pondró lenni, büszke lehetsz magadra!

Az előítéletekről meg ne oktass, javaslom a Zeitgeist című filmet!

piefke 2010.08.04. 14:10:11

@kyncza:

Hadd feleljek Clarkson barátom helyett most én, Piefke:

Igen, ÉN valóban úriember vagyok – pl. nem illesztem mondataim végére kényszeresen a „bazmeg” szócskát!

Osztanám én az észt – neked is, ha hajlandó lennél venni belőle… Sajnos neked a jelek szerint annyi sincs, hogy eszedbe jusson venni másokéból – kivéve persze a hozzád lélekbeli „problematikusságuk” tekintetében hasonlatos „Zeitgeist-alkotókéból”. (Igen, ismerem a filmet!)
Az „oktatás” szó helyett én szívesebben élek a „tanítás” kifejezéssel – mert ugye (ki-)oktatni valakit nem elegáns, tanulni valakitől viszont nem szégyen!

Hazámnak annak ellenére érzem Magyarországot, hogy egyetlen felmenőm sem Árpád népéhez tartozott (velük őseim valszeg legelébb a Lech mezején akadhattak össze…) Én lehetek büszke magamra: eddigi életem teljesítményeire – és te hogy állsz e téren, barátom? Elém mernél-e állni, hogy vállald arcod, s magad?

Billy01 2010.08.04. 17:03:12

@kyncza:
Én úgy tudom, hogy ez a Burni gyerek egy náci képződmény, de javítsatok ki, ha nem így van.

Én viszont azt mondom, hogy a szent korona nem egy kínai gagyi, hanem egy magyar gagyi! :)

Közöd??? 2010.08.08. 18:17:48

Sajna igaza van a hollandnak, ez a társadalom szívszorítóan teljesítmény-nélküli. Sem társadalmi, sem politikai, sem gazdasági, sem katonai teljesítménye nincs. Mindebből kinéz egy újabb kurvanagy rábaszás, lehet nem is az oly távoli jövőben.

piefke 2010.08.08. 19:38:06

@Közöd???:

A teljesítmény a tervezés, a szervezés és a kitartás eredménye, továbbá azé, ha a "csapatot" az arra legrátermettebbek vezetik - ez itt mind nincs! (Okok a Blogban, több írásban is.)

Viszont: a magyar társadalom mára két részre vált (egyszerűen fogalmazva): 1. azokra, akikre igazak az állításaid és 2. azokra, akik már ezt meghaladták, csak a többiek, akik persze többen vannak, gátolják őket. A 2. típusba tartozók megszervezése a feladat!
süti beállítások módosítása