2010.06.18. 18:56 Szerző: piefke

Lófaszt a seggükbe...

…egy másikat meg a kezükbe, hogy tudják, mi van a seggükben!

Nagyjából ennyi megjegyzést érdemel a Fidesz új médiatörvény-tervezete (ahogy ők nevezik: „médiaalkotmány”).

A napokban legalább tucatnyian foglalkoztak már ezzel a tervezettel – és nem akadt közöttük egyetlen mértékadó & támogató sem! Mármost két oka lehet annak, hogy ilyen törvénytervezettel álltak elő:

1.     Komolyan gondolják – mert ebben látják pozícióik megőrzésének zálogát, függetlenül jövendő kormányzati teljesítményüktől.

2.     Tesztelik a társadalom tűrőképességét - hogy ha „igazi, komoly” dolgokkal kezdenek majd foglalkozni – Alkotmány pl. – akkor meddig mehetnek el anélkül, hogy az általuk oly sokszor hivatkozott „zemberek” pofán ne verjék őket.

Ha én lennék a Magyar Társadalom és ha mint társadalom, demokrata mentalitású is lennék, akkor már tudnám, hogy ezektől a Fiúktól és a hozzájuk társult Derék Magyar Uraktól semmit sem várhatok, hogy ők nem az én érdekeimet, hanem a saját hatalmuk biztonságát szolgálják - és akkor bekeményítenék nekik! Megmutatnám, hogy mi, magyarok, nem csak háromszázvalahány forintos marhaságok (vizitdíj) miatt felhergelve tudjuk telepiszkolni a Kossuth teret, hanem bizony arra is képesek vagyunk, hogy szépen odaálljunk, aztán azt mondjuk a bent hatalmat gyakorló Fiúknak&Uraknak, hogy: „- Na, most pedig addig innen ki nem jöttök, amíg ezt a szemétséget vissza nem vonjátok!

Ha én lennék a Magyar Sajtó & Média, akkor – ha nagyjából ilyen pofátlanul lép majd életbe a törvény – egy hétig nem jelennék meg, amire ugye a Fiúk&Urak kénytelenek lennének valami magyarázatot adni a Világ és Európa felé…

Mindezt természetesen nem a levitézlett és többségében hitvány eddigi médiaelit érdekében írom, á, dehogy! Nem fáj nekem az ő vesztük, mert épp eléggé rászolgáltak ők: igénytelenséggel, slampossággal, megalkuvással (igen!). Én a magyar társadalom érdekében írok – ugyanis egyik nagy bajunk épp az, hogy sokszor „nincs véleményünk” közös dolgainkról. Ha pedig bejön ez a törvény, akkor gyakorlatilag nem is alakulhat ki egy objektív és független közvélemény – ami pedig a demokrata mentalitás elengedhetetlen kelléke! Én demokrata magyarokat akarok, nem ostobaságokkal terelt hordát – ehhez kell a szabad véleménynyilvánítás.

Tudom én jól, hogy amiről beszélek, az ma még a nép jelentős részének semmit sem jelent; ők még nem érzik át azt, hogy a jóléthez a szabadságon át lehet csak eljutni. Pedig ha belegondolunk, hogy mi jellemzi azokat a társadalmakat, amelyeket annyira tudunk irigyelni és ahol annyira szeretnénk élni, akkor rögtön látjuk, hogy azok egytől egyik igencsak sokra tartják a személyes és közszabadságot, ahol talán meg sem értenék az olyan Fiúkat&Urakat, akik a mostani törvénykoholmányhoz hasonlóval jönnének elő és nem is tolerálnának efféle „törekvéseket”.

Ha jólétet akarunk, akkor nem szabad tolerálnunk a szabadság csorbítását. Nem gondolhatjuk komolyan, hogy képesek lehetnek általános társadalmi jólétet, fejlődést produkálni azok, akik annyira sem bíznak a saját teljesítőképességükben, abban, hogy valóban jól fognak tudni kormányozni, hogy már jó előre mindenképp el szeretnék érni, hogy mindenkinek kussolnia kelljen, hogy ne is vitathassa meg a jónép, mit tettek jól és mit rosszul. Ha pedig ők sem bíznak ebben, akkor mi ugyan miben bízhatunk? Másban nem, csak saját magunkban, abban, hogy végre megértjük: ha mi nem alakítjuk úgy a viszonyokat, hogy végre a legrátermettebbek „tehessenek ajánlatot” a jövőkről, akkor helyettünk senki más nem fog ilyen viszonyokat teremteni. A saját jólétünk érdekében kell tehát a címben szereplő alkatrészekkel ellátnunk őket…

…Mert különben a címben említett lófasz a mi szánkba kerül – azért is, hogy kussoljunk, azért is, hogy tanuljunk nyelni és legfőképpen azért, mert azt érdemeljük!

A bejegyzés trackback címe:

https://progressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr372092186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása